Google Website Translator

maanantai 27. tammikuuta 2014

Sydney part 2

Päivä on 23.1. ja tänään on ollut todella mukava päivä. Näimme meidän yhden kaverin, joka on ollut täällä Sydney:ssä jo vähän kauemmin kuin me ja hän jatkaa täällä oleskeluaan n. 2-3 kk! Pääsimme näkemään uusia paikkoja Sydney:ssä ja nyt rakastuin tähän paikkaan vielä enemmän!!!! Kävimme yhdessä ihanassa kahvilassa, jossa sain maistaa maailman parasta mysliä - paras aamupala ikinä!!! Sinne on mentävä uudestaan. Täällä oikeasti ihmiset käyvät ennen töihin menoa lenkillä ja mahdollisesti uimassa, jos lenkin varrelle sattuu kivan näköinen ranta tai vaikka surffaamassa! Illalla töiden jälkeen mennään vähän hengailemaan beachille ja sitä rataa...ihan mahtavaa!!!! Tuossa meidän tourissa meni johonkin klo 16. Kävimme syömässä ja sitten tulimme hostellille. Janne aktivoitui ja meni alakertaan pesemään pyykkiä - täällä on siis monta pesukonetta ja kuivuria eli homma hoituu helposti. Illalla kävimme vielä siemailemassa muutaman siiderin ja bissen ihanassa rooftop-bar:ssa muutaman kaverin kanssa. Kävelemme Jannen kanssa tuon paikan ohi joka päivä eikä ulkoapäin ikinä uskoisi, että kerroksessa numero neljä avautuu ihana rooftop, joka on ihanasti valoin koristeltu!


Lemon, Lime & Bitters - oli hyvää!


Seuraavana aamuna mentiin aamupalalle Darling Harbourin Starbucksiin. Jotta saimme päivän kunnolla käyntiin (tai siis jotta Lipi sai päivän käyntiin), menimme shoppailemaan :) Kävimme vihdoin katsastamassa paikan nimeltä Paddy's Market - ja sehän oli sitten menoa. Ensimmäisen minuutin aikana olin jo ostanut pienen käsilaukun. Paddy's Market on siis sellainen iso basaari, jossa saa ostettua tavaroita aika pilkkahintaan. Olisin saanut siellä aikaa kulumaan vaikka kuinka paljon, mutta sovimme Jannen kanssa, että tällä kertaa vasta vähän katsomme, mitä on tarjolla ja seuraavalla kerralla ostetaan. Seuraavassa käänteessä Lipi olikin sitten ostamassa jo vetolaukkua, jotta saan kaikki ostokset mahtumaan, kun täältä joskus lähdetään.
Kävimme hostellissamme ottamassa vähän lepiä ja sen jälkeen kävelimme Oopperatalon nurkille syömään. Kävelymatkalla takaisin hostellille ostimme vielä tosi hyvät jäätelöt. Sitten vähän leffaa koneelta ja unta palloon.
Yöllä olikin mielenkiintoinen tilanne. Olimme juuri menneet nukkumaan, kun alkoi kuulua ihme lirinää. Ensin luulin, että nyt joku katto vuotaa tai jotain, mutta ei - kun nousin katsomaan, huomasin, että huonetoverimme Jack olikin päättänyt kusta omien tavaroidensa päälle! Huusimme hänelle, että hän menisi vessaan....onneksi hän havahtui ja lähti hoipertelemaan kohti vessaa. Saattaa olla, että Jack oli ottanut "muutaman" liikaa! Mutta kyllä meillä oli hauskaa - myös seuraavana aamuna, kun kerroimme tästä Jack:lle, joka ei asiasta hirveästi mitään muistanut. :)

Päivä on 25.1. ja meidän piti Jannen kanssa mennä heti aamulla salille. Janne oli herätyskellovastaava ja senhän nyt tietää, mitä siitä seuraa - Janne oli sammuttanut herätyskellon ja kello oli jo aika paljon, kun sitten viimein heräsimme. Toisaalta oli ihan hyvä, ettei päästy salille, koska oloni ei ollut mikään maailman paras. No, siitä sitten nenä kohti Manly Beach:ä. Ostimme edestakaisen lauttalipun, joka maksoi n. 10€ per nenä. Lauttamatka kesti 30 minuuttia. 


Tällainen oli Manly:n lautta


Oli todella tuulinen päivä ja minähän tietysti olin jo heti alkumetreillä jäässä....ei muuta kuin shoppailemaan Lipille lämmintä paitaa -> aina on hyvä syy shoppailla! :) Kävimme katsastamassa Manly Beach:n meininkiä. Siellä oli jotkut kisat - kisattiin uinnissa, soudussa, kisattiin yksin, kaksin, joukkueena jne. Meillä oli tuona päivänä tarkoitus kokeilla surffausta, mutta se nyt sitten jäi, koska rannan olivat valloittaneet nämä kisaajat. Jatkoimme vielä vähän shoppailua ja sitten kävimme syömässä. Meininki Manly:llä oli tosi kiva....tosi rento, ihmisiä oli paljon, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin Bondi:lla, mikä siis oli todella hyvä asia! Lähdimme kävelemään rannan vieressä menevää kävelytietä ja otimme paljon kuvia. Oli todella leppoisa päivä.

















Kun pääsimme takaisin meidän kotiin, oli oloni edelleen aika huono ja flunssainen. Päätimme Jannen kanssa, että loppuilta otetaan rauhassa. Janne hoisi meille ruoat ja sitten leffaa ja unta.


Tässä meidän koti


26.1. AUSTRALIA DAY! Tämä on nyt se, mistä selitin aikaisemmassa blogipäivityksessäni, kun selostin kenkien oston yhteydessä, että selitän tarkemmin asiasta seuraavalla kerralla. Ihan ensimmäisinä päivinä, kun tänne Sydney:iin olimme saapuneet, saimme tietää, että sinä aikana, kun olemme täällä, täällä on Australia Day. Kun aloimme ottaa tarkemmin selvää päivästä, saimme tietää, että tuona päivänä järjestetään vaikka mitä ohjelmaa aamusta iltaan. Kuitenkin, mikä oli kaikkein kivoin uutinen, oli se, että tuon päivän ilotulitusta hehkutettiin joka tuutissa! Ihan mahtavaa - vähän meinaan Jannen kanssa mietittiin, että olisi ollut niin kivaa olla uutena vuotena Sydney:ssä, jotta olisimme nähneet upeat ilotulitukset. No, nyt tuli uusi tilaisuus tälle :)
Aamulla olisi ollut 2,2km:n uinti meressä, johon olisin halunnut osallistua, mutta samaan aikaan oli myös colourdash-juoksutapahtuma, jossa osallistujille jaetaan valkoiset T-paidat, lenkin saa suorittaa juosten, kävellen tai vaikka kierien, jos siltä tuntuu ja lenkin aikana osallistujien päälle heitetään erivärisiä väripulvereita. Pituutta lenkillä oli 5km. Tätä lenkkiä ajatellen olimme ostaneet ne kengät, joista aikaisemmassa blogissani mainitsin. Unohdin uinnin, koska juoksuun olisimme molemmat Jannen kanssa voineet osallistua. Edellisenä iltana meidän piti ilmoittautua juoksuun mukaan, mutta huomasimme, että osallistuminen olisi maksanut 60 AUD eli n. 38€ per nenä, joten päätimme jättää colourdashit väliin, mikä osoittautui enemmän kuin hyväksi päätökseksi, sillä aamulla, kun heräsin, oli oloni todella huono. Päätin kuitenkin, että Australia Day:tä en jätä väliin, vaikka olisi mikä! Kävelimme ensin oopperatalon kulmilla katsomaan meininkiä. Siellä oli osa teistä suljettu ja oli vaikka mitä kojua. Sitten alkoi päivän ohjelma. Ensin oopperatalon ja Sydney Harbour Bridge:n yli lensi maailman suurin matkustajalentokone, sitten tuli paljon erilaisia koristeltuja laivoja. Tässä oli ilmeisesti kisa siitä, kenellä on hienoiten koristeltu laiva. Ohjelmassa oli myös laskuvarjohyppy, jossa 6 hyppäsi laskuvarjohypyn ja laskeutumisalustana oli oopperatalon lahti. Sitten pienen kävelymatkan jälkeen alkoi Jannen paratiisi - autonäyttely! Monta katua suljettu ja kadun molemmin puolin autoa rivissä silmän kantamattomiin. Kylla herra Saari otti kuvia!
Kävimme ottamassa pika stopin kotona ja sitten nenä kohti Westfield:n näköalatornia. Korkeutta tällä Näsineulalla on 309m eli oli ihan komeat maisemat!
Sitten kohti Darling Harbour:ia, jossa oli myös koko päivän ollut ohjelmaa - mm. veden päällä kelluva jalkapallokenttä, jossa oli jalkapallo-ottelu. Jos ihmismäärää oli aikaisemmin päivällä aikaisemmissa paikoissa ihmetellyt, niin nyt vasta saikin ihmettelyn aihetta. Kello oli n. 19, kun me saavuimme paikalle, kuten teki moni muukin. Aikaisemmin tulleet olivat jo tietysti varanneet parhaat paikat joko ravintoloiden terasseilta, sillalta tai laiturin reunalta. Veden päällä kellui esiintymislava, jossa oli jotain musiikkiesityksiä. Me pistimme Jannen kanssa parkkiin ja ei muuta kuin odottamaan ilotulitusta, jonka oli tarkoitus olla klo 21 nurkilla.
Vihdoin ilotulitusten aika! Raketit ammuttiin taustalla soivan musiikin mukaan. Rakettien ampumisesta tuleva savu valaistiin hienoilla spoteilla. Ilotulitus oli USKOMATON!!!! Siinä hetkessä pysähdyin miettimään, miten onnellinen ja kiitollinen juuri nyt olen ja miten paljon ihania asioita on tapahtunut - täydellinen hetki!! Niin upeaa ilotulitusta en ole koskaan nähnyt! Varmaan ensi uusi vuosi täytyy täällä Sydney:ssä viettää, jotta näkee, pistetäänkö silloin paremmaksi :)
Sitten leffaa ja unta.
Minulla oli aika raskas yö. Aina, kun heräsin, mitä tapahtui usein, tajusin, miten jäässä olen. Kuume sitten päätti nousta kiitoksena minulle siitä, että olin koko Australia Day:n vipeltänyt menemään, vaikkei olo ollut hyvä. No, tähän voin todeta: NO REGRETS! Ihan sama, jos kuume oli noin upean kokemuksen hinta!

Päivä on 27.1. ja olo = HIRVEÄ! Meidän piti Jannen kanssa lähteä aamulla aikaisin Bondi Beach:lle ja tehdä The Bondi to Coogee Walk. Minä toimin tällä kertaa herätyskellovastaavana, jotta oikeasti pääsisimme aikaisin liikkeelle :) No, kun heräsin, oli oloni niin kamala - kuumetta, poskiontelot huutavat hoosiannaa, nenä tukossa ja paha olo. No, hetken siinä punnitsin vaihtoehtojani. Herätin Jannen ja ilmoitin, etten voi lähteä, koska olo on nyt niin kamala. Janne lähti yksin tekemään Walk:n ja minä jäin lepäämään. Nukuin klo 13:30 asti. Jannella kertyi kävelykilometrejä yhteensä 10 eli oli äärimmäisen hyvä idea, että jättäidyin tuosta reissusta pois, vaikka harmittikin. Kaiken lisäksi pitkästä aikaa, kun aurinko paistaa, niin tietysti minä pysyn koko päivän sisällä :(  Loppupäivä meni maatessa, koska jopa vessaan kävely oli itsessään rankka suoritus!

Lisäilen taas kuvia. Tämä netti on edelleen todella hidas.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti