Google Website Translator

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Road Trip (days 12-16)

ROAD TRIP - DAY 12
Aamulla lähdimme taas ajamaan. Määränpäänä Whitianga ja cave cruze. Olin edellisenä iltana varannut meille pienen seikkailuretken. Veneen oli tarkoitus lähteä matkaan klo 10:30 ja olimme satamassa varmaan klo 10:29....tuli "vähän" kiire, koska emme löytäneet mistään venesataman osoitetta, joten navigaattoriin pystyi vain laittamaan Whitianga. No, kävimme kysymässä neuvoa ja sitten löytyi satama :)



Meitä oli veneessä 9 plus meidän paikallinen kuskimme/oppaamme, Steve. Pääsimme näkemään jälleen upeita maisemia. 








Cathedral Cove



Key hole






Suurimmassa osassa taloista verhot ovat ikkunoiden edessä, koska ne ovat ihmisten kesäasuntoja ja niitä käytetään n. 3-4 viikkoa vuodessa. Muuten talot ovat tyhjillään! Kamalaa tuhlausta!!!!!


Pääsimme myös todistamaan, miten vaihtelevaa Uuden-Seelannin sää on. Kun lähdimme venesatamasta, oli pilvistä. Ajoimme veneellä yhteen luolaan ja ihmettelimme luolaa korkeintaan 5 min. 








Kun tulimme luolasta ulos oli sää vaihtunut pilvisestä sateiseksi. Saimme jo luolassa sadetakit ja ei muuta kuin reissua jatkamaan sateessa. Hetken aikaa ajettuamme tulikin yhtäkkiä aurinko esiin. Tässä kohtaa meille tarjottiin tilaisuutta päästä snorklaamaan ja kyllähän me Jannen kanssa snorklaamaan mentiinkin :) Vesi oli kylmää, mutta ihanan kirkasta. Kaloja ei kyllä tullut vastaan, mutta hauskoja videopätkiä saimme GoPro:lla :) Snorklaamisen jälkeen lähdimme ajamaan takaisin venesatamaan.


Kiertelimme hetken Whitiangalla 





Kävimme myös Hot water beach:llä



Ja sitten ajamaan kohti Aucklandia. 

muutama kuva matkan varrelta




Auckland oli välietappina, koska seuraavaksi oli tarkoitus matkata ylemmäs pohjoiseen. Venereissun takia pääsimme lähtemään niin myöhään, ettei monen tunnin ajaminen ja joskus illalla perille pääsy kauheasti innostanut, joten päädyimme yöpymään yhden yön Aucklandissa.
Saavuimme Aucklandiin melko myöhään. Molemmat olivat väsyneitä ja sitten piti löytää yöpaikka....kyllä nyt sai tehdä töitä, mutta onneksi viimein löysimme campsiten. 





Saimme huoneen, jossa oli oma suihku....kyllä oli MAHTAVAA päästä omaan suihkuun!!!!!







ROAD TRIP - DAY 13
Kas kummaa....jälleen aamulla lähdimme ajamaan :) Ensin menimme Aucklandin keskustaan, koska Janne halusi käydä ostamassa yhden paidan. Janne nappaili muutamia valokuvia ja sitten palasimme autolle. 





Siitä sitten navigaattoriin määränpääksi Waipu. Waipulle siksi, että halusimme päästä näkemään Waipu Caves'n. Waipu oli todella pieni paikka ja olimme taas vähän hukassa, koska meillä ei ollut caves'n osoitetta. Kävimme kysymässä yhdestä kahvilasta neuvoa. Kahvilan työntekijä neuvoi, että meidän täytyy lähteä takaisin samaa tietä, josta tulimme ja isolle tielle päästyämme, lähdemme ajamaan kohti Whangarei'tä...Waipu-reissu oli siis turha, mutta eipä se niin haitannut. Oli ihan kiva nähdä tämäkin pikkukylä eikä se ajomatkaan eikä -aikaan onneksi kovinkaan paljoa vaikuttanut.
Löysimme Waipu Caves-kyltin todella nopeasti ja sitten vaan luolaa kohti ajamaan. Olimme siinä käsityksessä Jannen kanssa, että tämä on joku kauhea turistirysä ja siellä on sisäänpääsymaksu ym., mutta, kun pääsimme parkkipaikalle, oli siellä meidän auon lisäksi yksi auto parkissa eikä yhtään ihmistä lähimaillakaan. 



Autosta ulos päästyäni näin niityn takana kyltin, jossa luki: Entrance. Jotta pääsimme kyltin luo, piti meidän kiivetä aidan yli ja tämä aita oli siinä sitä varten, että niityllä oli 2 hevosta. 



Kyltin luo päästyämme huomasimme, että siinä oli myös ilmoitus, että tästä eteenpäin menet omalla vastuulla. 


Vihkonen, josta olimme Waipu Caves'ta lukeneet, oli lukenut, että tarvitset mukaan hyvät kävelykengät ja taskulampun. No, meillä oli kyllä tuo kenkäpuoli ihan hanskassa, mutta taskulamppua emme omistaneet, joten sitä oli vaikea tällöin ottaa mukaankaan. Olimme kuitenkin olleet siinä uskossa, että kyllä tuolta varmaan saa lainaksi lampun, kun maksaa sisäänpääsymaksun. Eipä ollut sielun sielua keneltä olisi taskulappua voinut lainata. Eipä sitten muuta kuin luolaan mars. 


Erittäin nopeasti meille selkeni se, että tuo taskulamppu on ihan ehdoton. Yritimme selvitä pilkkopimeässä minun puhelimeni taskulampun ja kameramme salaman avulla - eihän siitä tullut mitään. Kyllä siinä pimeydessä molemmat saivat tehdä töitä, ettei mielikuvitus lähtenyt laukkaamaan. Vähän kyllä harmitti, ettei päästy seikkailemaan syvemmälle luolan uumeniin, koska syyt, miksi olimme luolaan tulleet olivat, että halusimme nähdä hienoja tippukivimuodostelmia ja kiiltomatoja. No, tippukivimuodostelmat näimme kamerallamme otettujen kuvien kautta - oli todella hienoja...varmasti olisi ollut vielä hienompia, jos ne olisi nähnyt kokonaisuutena hyvän taskulampun valossa :) 





Kiiltomatoja emme sitten nähneet, koska ne olisivat varmaankin odottaneet meitä siellä luolan uumenissa, minne emme voineet sattuneesta syystä mennä.
Luolan suulta lähti polku metsään ja lähdimme kävelemään polkua pitkin siinä toivossa, että sen varrelta löytyy ehkä uusia luolia. 




No, eipä löytynyt muuta kuin pelkkää ylämäkeä. 



Metsä oli kyllä hieno...tuli mieleen ihan röllimetsä. 




metsä oli täynnä hassun muotoisia kiviä

Pääsimme vihdoin mäen päälle, josta avautui ihan kivat maisemat. Mihinkään top 10 nämä maisemat eivät kyllä yltäneet, mutta oli ihan mukava käydä nekin kurkkaamassa. 




Ja sitten kävelemään takaisin alas.
Autolle päästyämme, oli parkkipaikalla jo 3 tai 4 autoa meidän lisäksi...eli kauhea ruuhka! :)
Navigaattoriin Whangarei ja  let's go.
Määränpäähän saavuttu ja sitten etsimään majapaikkaa. Muutamasta paikasta kävimme kysymässä, mutta täyttä oli. 
Campsite löydetty! :)



ja sieltä saimme nukkumapaikan.




Teimme spaghettia ja jauhelihakastiketta - nam! 
Illalla söimme suolakeksejä ja briejuustoa ja joimme viiniä...oikein leppoisa ilta!
Sitten unta palloon.

ROAD TRIP - DAY 14
Ah ihanuutta, kun ei tarvinnut mihinkään lähteä aamulla ajamaan. Olimme päättäneet yöpyä kolme yötä majapaikassamme, koska tuo jokapäiväinen, monen tunnin ajaminen alkoi jo väsyttää ja ottaa päähän. Siinä rauhassa heräilimme, minä varasin meille parhaan ystävänpäivälahjan ikinä :), söimme aamupalaa, tiskasimme tiskit ja sitten lähdimme Whangarei Falls'ja katsomaan. Ne olivat n. 15 min. ajomatkan päässä. Putous oli ihan melkein parkkipaikan vieressä. Tämä olikin sitten korkeampi, mitä Huka Falls oli (Huka n. 8m., Whangarei n. 26m.). 



Putousta pääsi kuvaamaan myös alhaaltapäin, kun käveli lyhyen metsäpolun. 





Meillä oli jälleen mukana sekä järkkäri että GoPro. Janne alkoi napsia kuvia putouksesta järkkärillä, mutta huomasi nopeasti, ettei kamerassa ollutkaan muistikorttia - se oli jäänyt tietokoneeseen, kun edellisenä iltana olimme katselleet kuvia. No, sitten GoPro vaan käyttöön. 



Putoukselta lähti lenkkipolku. Päätimme katsoa, millaisiin maisemiin polku vie. Se oli kivaa, kun polku meni ihan joen vieressä. 





Näimme polun varrella kauripuita, jotka olivat todella isoja! 



Polku vei toiselle vesiputoukselle, mutta ei siinä ollut paljoa nähtävää. Sitten vaan samaa reittiä takaisin ja autolle. 
Kävimme kaupassa ja sitten tekemään ruokaa.
Ilta meni rauhallisissa merkeissä. Varasimme Singaporesta hotellin ja lennot Krabille - siinä olikin kaikki aktiivinen toiminta. Sitten vaan maattiin ja katsottiin telkkaria.

ROAD TRIP - DAY 15
Herätys klo 5:10. Lähdimme ajamaan Paihiaan klo 6:00. Päätimme, että tällä kertaa olemme ajoissa paikalla! Syy tähän aikaiseen lähtöön oli se, että olin ystävänpäivälahjaksi varannut meille 4 tunnin Dolphin Eco Experience:n. 






Klo 8 paikkeilla vene oli lastattu.... 



...ja lähdimme satamasta. Meitä matkustajia oli veneessä varmaan 15-20. Hetken kuluttua veneen kapteeni pysäytti veneen ja selosti hieman päivän kulusta ym. Eli tarkoituksena oli lähteä etsimään delfiinejä. Heti alussa kapteeni sanoi: "En aio valehdella teille...voi olla, ettemme tänään näe delfiinejä, koska eilen täällä on nähty miekkavalaita, jotka toisinaan pyydystävät delfiinejä. Tästä johtuen delfiinit ovat saattaneet piiloutua....ja ne ovat aika hyviä piiloutumisessa." Minä sitten tietysti heti mietin, että olipa hiton hyvä ystävänpäivälahja tämäkin nyt sitten! No, mutta 4 tuntia aikaa löytää delfiinejä eli no worries! Vene, jolla olimme liikkeellä oli ihan delfiinien katselua varten suunniteltu....se oli jettivene eli siinä ei ollut potkuria, siinä oli matalat laidat ja keula oli matala - joka suunnasta siis näki hyvin mahdolliset delfiinit. Veneen pohjassa oli mikrofoni. Tämä siitä syystä, että veneen matkustajat saivat kaiuttimista kuulla mahdolliset delfiinien ääntelyt.
Kapteenin apurina oli nainen, joka kertoi meille hieman delfiineistä. Osana päivän ohjelmaa oli myös se, että oli mahdollisuus mennä uimaan delfiinien kanssa, jos ne vaan jostain löydetään. Tämä ei kuitenkaan ollut ihan niin yksiselitteistä. Vaikka löytäisimmekin delfiiniparven, sai uimaan mennä vain, jos parvessa ei ollut yhtään poikasta. Tämä siitä syystä, että niin moni delfiininpoikanen kuolee ennen kuin ehtii täyttää 2 vuotta eikä tämä meidän retkenjärjestäjä halua olla mitenkään osallisena delfiinikuolemiin. Delfiineitä seuraavat tutkijat antavat delfiineille nimet vasta, kun ne ovat täyttäneet 2 vuotta juuri siitä syystä, ettei monikaan poikanen elä niin vanhaksi :( 
Infot annettu ja sitten etsimään delfiinejä. 




Kapteeni lähti ajamaan ja hänen apuri nappasi kiikarit, joilla hän sitten yritti nähdä delfiinejä.Ajoimme reittejä, joilla delfiinejä yleensä näkyi...kapteenimme oli tätä työtä tehnyt jo monta vuotta, joten hän tiesi, mistä delfiinejä etsiä.
Jossain vaiheessa kapteeni ilmoitti, että veneen oikealla puolella on pieni pingviini. Kaikki ryntäsivät kuvaamaan sitä, koska jokainen halusi edes jotain vastinetta rahoilleen.



Noin 30 min. etsimisen jälkeen löysimme delfiiniparven!!!!!! JIPPII :) Se oli uskomatonta! Onneksi meillä oli GoPro mukana, koska sillä sai loistavia videoita. Järkkärillä kuvailu oli aika toivotonta. 


Joo ei se hieno fiilis näistä järkkärillä otetuista kuvista hirveästi välity :)




Kun pääsimme keulaan katsomaan delfiinejä, oli se vielä mahtavampaa! Menimme mahallemme makaamaan keulaan ja pää reunan yli. Delfiinit uivat ihan veneemme vieressä. Välillä muutama delfiini ui myös veneemme keulan edessä niin, että, kun ne tulivat pintaan ottamaan happea, olisi niitä pystynyt koskemaan, jos olisi pitänyt käden suorana. Yksi delfiini pärskytti vettä suoraan naamalleni! Oli kyllä ihan uskomatonta nähdä delfiinejä ja päästä noin lähelle niitä! :) Tuota laumaa me seurailimme n. 40min. ja sen jälkeen lähdimme etsimään uutta laumaa, koska jokaisella veneellä on maksimiaika, jonka ne saavat delfiinilaumaa seurata. Tämän lauman kanssa emme päässeet uimaan, koska siellä oli muutaman kuukauden ikäinen ihana poikanen.
Etsimme loppuajan uutta delfiinilaumaa tuloksetta. Kun kuuntelimme mikrofonin välityksellä delfiinien ääntelyä, kapteeni sanoikin, ettei yleensä ole niin hiljaista, mutta nyt ne miekkavalaat ovat säikyttäneet delfiinit ja ne elävät hiljaiseloa ainakin muutaman päivän. Ei se sinänsä kovinkaan paljoa haitannut, ettemme enää löytäneet uutta delfiiniparvea, koska yhden parven olimme jo nähneet. Maisemissakaan ei ollut valittamista ja ilma oli mitä parhain. 









Olisi tietysti ollut mahtavaa päästä uimaan delfiinien kanssa, mutta täytyy sitten seuraavalla reissulla kokeilla uudestaan :)....tämä reissukaan kun ei maksanut kuin n. 60€/nenä.


pari kuvaa Paihialta


Lähdimme Paihialta ajamaan takaisin Whangareihin. Kävimme ottamassa järkkärillä kuvia Whangarei Falls'sta...nyt, kun se muistikorttikin oli mukana :) 




lenkkipolku, jossa käppäilimme edellisenä päivänä


Kaupan kautta campsitelle ja loppuilta otettiin rauhassa.

ROAD TRIP - DAY 16
Kamat kasaan ja suunnaksi Aucklandin lentokentän kulmat, jonne oli määrä palauttaa auto. Matkan kesto oli n. 2,5h. Loppumatkasta olimme hieman eksyksissä, koska meillä ei ollut autonvuokrauspaikan osoitetta, mutta Lipin mestarikartturointitaidoilla löysimme vihdoin perille :)
Saimme vuokrauspaikalta kyydin Ibis-hotellille, joka oli ihan lentokentän tuntumassa. Ei sinä päivänä paljoa tehty. Maattiin vain sängyssä ja katsottiin telkkaria.

Next destination: Singapore!

Yhteenvetoa Uuden-Seelannin reissusta:
- vei totaalisesti sydämen -> ne upeat maisemat, maisemat ja vielä kerran maisemat!!!!!!
- kaikista noista paikoista, joissa kävimme 16 päivän aikana ehdottomasti Taupo vei sydämen mahdollisena tulevana kotipaikkana -> maisemat ja se yleinen ilmapiiri
- jos lähtee Uuteen-Seelantiin, kannattaa ehdottomasti vuokrata auto tai campervan -> ainut, oikea tapa nähdä, millainen on Uusi-Seelanti!
- ennen kuin lähtee kiertämään campervanilla tai autolla ympäri Uutta-Seelantia, kannattaa tehdä alustava matkasuunnitelma, jolloin valmiiksi jo miettii, miten kauan missäkin paikassa viettää aikaa....me emme tätä tehneet ja lopputuloksena oli se, että molemmat olivat viimeisinä päivinä jo ihan kypsiä monen tunnin ajomatkoihin ja väsyneitä siihen, ettei koskaan saanut vaan olla ja ottaa rauhassa.....halusimme nähdä enemmän kuin mitä aika antoi periksi
- rahaa kannattaa ehdottomasti säästää paljon ennen reissuun lähtemistä, koska Uusi-Seelanti ei ole halpa maa ja, jos Suomesta asti on sinne matkustanut, ei siellä kannata alkaa joka penniä miettimään, koska näkemistä ja kokemista riittää enemmän kuin voi kuvitella
- eniten jäi harmittamaan se, ettemme ehtineet käydä eteläsaarella....on kuulemma vielä hienompi paikka kuin pohjoissaari - no, jäipähän jotain nähtävää seuraavallekin reissulle :)

Uutta-Seelantia voin suositella ihan kaikille!!!!!!!!!!! :)